Ofte stillede spørgsmål

Spørgsmål og svar

I dette afsnit finder du svar på mange af de mest almindelige spørgsmål.
Hvis du ikke får svar på dit spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte os.

Betaling

Hvad koster en ejerandel i forening III?

Del 1-5: Tegnet

Del 4-6: €267.000

Del 8-9: €279.000

Andel 10-20: Fastsættes senere


Umiddelbart efter tilmelding får du adgang til bookingplatformen og kan begynde at booke ferier.

Hvordan ser betalingsprocessen ud?

Betalingsprocessen i vores foreninger:

Hvis alle ejendomme i en forening kan bookes, skal 10% af betalingen betales inden for femten dage. Endelig betaling efter aftale.

Hvis tre ejendomme kan bookes, skal 75% af aktiekursen betales, heraf 10% efter femten dage. Endelig betaling efter aftale.

Når den tredje ejendom bliver reserverbar, skal yderligere 25% af aktiekursen betales inden for 30 dage

Når den fjerde og sidste ejendom bliver reserverbar, skal de resterende 25% af aktiekursen betales inden for 30 dage

Kan min virksomhed købe en aktie?

Ja, det er meget muligt. Kontakt os venligst for yderligere information.

Accommodations

Hvilke steder ligger overnatningsstederne?

Konceptet er baseret på, at alt, hvad vi gør, opfylder høje krav, hvor placering er en af de vigtigste. Det er boliger i attraktive og nøje udvalgte områder, der har “det ekstra”. Kombinationen af de fire expats, som for Association III er i Provence, Frankrig, i Nerja-området, Spanien, i de italienske alper og i Algarve, Portugal, opfylder kriterier som storslået udsigt, aktiviteter, sport, sol & bad, spa & luksus, by & shopping, sne & skiløb, caféer & vinmarker samt romantik og afslapning.

Hvad med forbindelser fra hjemmet til indkvarteringen?

Vi vælger altid destinationer, der har direkte fly fra de store lufthavne. Målet er, at med udlejningsbil eller taxa kan du nå ejendommene inden for 30-90 minutter.

Hvilke standarder kan jeg forvente på ejendommene?

Ejendommene i forening I og II er kendt som Large Plus: Attraktive ejendomme med en fantastisk atmosfære, hvor villaerne har private opvarmede pools og rummelige udearealer. Der er også masser af plads til den store familie.

Ejendommene i Association III kaldes Grande de luxe: Tre villaer med 4-5 soveværelser og private opvarmede pools samt en sportslejlighed i de italienske alper med plads til otte personer. I udvalgte villaer er der vinkælder, biograf, petanque, bordtennis og/eller spillelokale, dvs. det lille ekstra. Perfekt til dem, der ønsker at tilføje et ekstra touch til deres ophold i udlandet, med masser af plads til børn, børnebørn og venner.

Alle boliger er udstyret og renoveret til en god standard, og Fivecations indretningsteam håndterer møblerne. Finish, design, møbler og renoveringer håndteres omhyggeligt. Det er yderst vigtigt at opretholde ejendommenes værdier, og som ejer skal du kunne forvente gode standarder selv over tid.

Hvilke møbler er tilgængelige i overnatningsstedet?

Du kommer til færdige og komplette hjem. Sofaer, senge, borde, lamper, tæpper, havemøbler, liggestole osv. er udvalgt, så de passer til hvert enkelt boligmiljø. Vi udstyrer og designer boligerne ud fra konceptet “udelukkende med en hjemlig følelse”. Vi gør meget ud af at finde langsigtede gode investeringer i møblerne. Da hele konceptet er baseret på deleøkonomi, bliver disse beslutninger lettere, derfor kan vi investere i en rigtig god sofagruppe eller bord, der også holder over tid.

Er der sengelinned og håndklæder på overnatningsstedet?

Ja, det fungerer meget som på hoteller. Du ankommer til et fuldt rengjort og fuldt udstyret hjem. Der er bløde, dejlige håndklæder til brusebad og håndvask samt badehåndklæder til poolen og stranden. Sengetøjet er valgt til at passe ind i det respektive sovemiljø og er af god kvalitet.

Hvor mange senge er der?

Det varierer mellem forskellige egenskaber og forskellige foreninger. Læs mere om hver ejendom.

Kan jeg opbevare tøj eller ting i hjemmet?

I det omfang der er plads i boligen (f.eks. ekstra opbevaringsrum eller garage), gør vi det muligt for hver ejer at opbevare begrænsede ting i private forseglede kasser / garderobeskabe. Du vil måske have en sommerkjole, badeshorts, sandaler, solbriller, parfume eller lignende, der altid er på plads. En idé om dette er, at du skal være i stand til at rejse komfortabelt med kun håndbagage til din bolig.

Er der andre basale varer på plads?

Boligerne er udstyret med de nødvendige basale varer som kaffe, te, køkkenpapir, toiletpapir, salt, peber, opvaskemiddel, vaskemiddel.

Hvordan fungerer rengøring?

Efter hvert ophold udføres en obligatorisk rengøring af det valgte rengøringsfirma. Prisen er omkring 120 – 175 Euro afhængigt af ejendommen. Sengelinned og håndklæder er også taget hånd om af rengøringsfirmaet. Pris pr. Person ca. 15 Euro. Udgifter til rengøring og vask indsættes på din konto efter opholdet og indbetales på foreningens driftskonto. Du skal kunne forvente at ankomme til “hotelstandard”, og du forlader boligen med samme kvalitet til den næste gæst.

Hvad med WiFi og tv?

Ejendommene har WiFi og tv.

Hvad med forsikring af boligerne?

Boligerne er forsikret i henhold til anbefalinger fra lokale forsikringsmæglere.

Hvordan kan jeg få en idé om ejendommene?

Vi har omhyggeligt samlet et omfattende materiale med tekster og med billeder af både beboerne og omgivelserne. Du skal være i stand til at træffe en sikker beslutning baseret på grundlaget.

Er der mulighed for sport/aktiviteter?

Der er en række muligheder for sport og aktiviteter i nærområdet, udover det åbenlyse, såsom at der er strand og pools, hvor du kan blive aktiv.

Ejerskab og deleøkonomi

Hvornår kan vi flytte ind?

Fivecation vælger omhyggeligt de fire egenskaber. Det giver tryghed for dig som køber. Boligerne vil være tilgængelige for ophold umiddelbart efter, at de er blevet renoveret og møbleret.

I forening I og forening II færdiggøres og bebos alle ejendomme af medejere.

I Forening III vil indkøb og færdiggørelse ske gradvist. Den første ejendom (Villecruze) forventes at have den første indtjekning i september 2023 og i Alfamar i oktober 2023. Idrætslejligheden i de italienske alper forventes at stå klar til indflytning i julen 2023. Den fjerde ejendom forventes at være klar til indflytning i den kommende vinter/forår.

Hvad bliver vi ejere af?

Du bliver 5% ejere af fire udenlandske ejendomme med en høj standard. Ejerskabet deles af 20 familier, og hver ejer vil blive skrevet med 1/20 direkte på skødet. Det smukke ved deleøkonomien er, at den samlede indsats vil være omkring fem millioner euro, hvilket betyder en masse indkvartering for et begrænset egetbidrag.

Hvad er vores månedlige gebyr?

Gebyret i Forening III er f.eks. i alt 295 Euro/måned for op til 42 dispositionsdage om året og 490 Euro/måned for op til 70 dispositionsdage. Du vælger selv før hvert år, hvilket niveau du ønsker.

Gebyret er opdelt i to dele, nedenfor beskrives 6-ugers muligheden:

Den største del af gebyret, 210 Euro (af de 295), betales til den ejerforening, som du er medlem af, dvs. til Club Fivecation. Dette dækker indboforsikring, ejendomsskatter, lokale skatter, affaldsindsamling, hensættelse til løbende vedligeholdelse, poolvedligeholdelse, havearbejde samt en fælles del af el- og vandgebyrer på de fire ejendomme. Den resterende del, 85 Euro, går til Serviceselskabet og dækker hovedsageligt gebyrer for administration, løn og bookingplatform.

Hvad dækker det månedlige gebyr?

Det samlede månedlige gebyr dækker løbende omkostninger, såsom vedligeholdelse af poolen, vedligeholdelse af poolen, havearbejde, WiFi, forsikring, ejendomsskatter, lokale skatter, affaldsindsamling, fælles omkostninger til vand, varme, elektricitet og ledelse og administration. Før hvert ophold åbnes ejendommen, og servicepersonalet sørger for, at ejendommen er forberedt og klar til din ankomst. Udover det månedlige gebyr, er der et gebyr for obligatorisk professionel rengøring efter dit ophold, samt dit private forbrug af el/varme.

Kan det månedlige gebyr være lavere?

Det er en mulighed, der bør præsenteres med stor forsigtighed. En forbedret økonomi kan naturligvis føre til nedskæringer. Ambitionen bør være konstant at forblive på et uændret niveau med en periodisering af inflationen. Vi har nu erfaring fra to forbindelser i fuld drift. Forening I viste et overskud på godt 25% mod de budgetterede 15%. Overskuddet går ubeskåret til renoveringsfonden.

Hvordan bliver vi ejere?

Det er vigtigt at være forsigtig i processen med, hvem der får lov til at blive partner. Dette er for at alle ejere kan føle sig trygge. Generelt tages UC-oplysninger, og du bliver bedt om at give en udskrift fra straffeattesten fra politiet.

Kort sagt ser processen ud som følger:

 1. Gennemgang af aftalerne.
 2. Underskrivelse af aftalerne, enten under et fysisk møde eller digitalt.
 3. Du kan begynde at booke din bolig
 4. Efter 15 dage skal der betales et depositum; €12.950
 5. Efter 45 dage foretages delvis betaling; €116.550
 6. Når ejendom tre købes, skal delvis betaling II betales; 64 750 EUR
 7. Når ejendom fire købes, betales delvis betaling III; 64 750 EUR
Hvad er ejerskabsformen?

Direkte ejerskab. Hver medejer er direkte på skødet i den respektive ejendom. Dette er en sikkerhed for alle.

Har du brug for kontakt med andre ejere?

Nej, medmindre du ønsker det. Følelsen vil være, at du selv ejer din bolig. En gang om året indkaldes ejerne til et møde i foreningens bestyrelse, hvorefter man skal deltage.

Er der lån i de 4 boliger?

Nej. 0% gearing. Dette er en solid sikkerhed for alle ejere.
De, der har brug for at låne, kan normalt pantsætte eventuelle frie værdier i deres eget hjem derhjemme.

Køber du boliger for hele summen?

Beløbet går til køb af boligerne, herunder skatter, renovering, generalomkostninger, inventar og komplet inventar, samt hensættelse til ejernes egen vedligeholdelsesfond / kontant for maksimal sikkerhed.

Hvordan fungerer løbende vedligeholdelse af boligerne?

Budgettet og dermed det månedlige gebyr indeholder hensættelser til løbende vedligeholdelse. Boligerne er forberedt fra begyndelsen, men det er vigtigt også at tænke fremad. Som sikkerhed er der derfor afsat 25.000 euro som reserve til ejerforeningen i nye foreninger fra starten. Foreningernes vedligeholdelsesfond genopfyldes løbende med aktionærernes månedlige gebyrer. Hvis der er behov for underholdsbidrag, udbetales der primært fra underholdsbidragsfonden.

Hvordan sælger jeg min andel?

Dit køb skal forhåbentlig være en god langsigtet investering. Hvis du har brug for at sælge af forskellige årsager, er dette ikke et problem. Medejerne har selv ret til at sælge deres ejerandel i de fire ejendomme. Medejere kan også sælge deres andel direkte gennem Serviceselskabet eller gennem eksterne mæglere, dvs. ejendomsmæglere med speciale i købere i udlandet. Ved brug af ServiceVirksomheden opkræves normalt et administrationsgebyr, svarende til ca. 5% af salgsprisen. Administrationsgebyret er beregnet til at dække Servicevirksomhedens administrations- og markedsføringsomkostninger. Indtil videre har vi haft et gennemført videresalg, og så tog det 3-4 uger, før køber og sælger fandt hinanden.

Er det en god investering?

På lang sigt har fast ejendom historisk set altid vist sig at være en god investering. Ved også at sprede investeringen over forskellige geografiske områder kan risiciene teoretisk set også reduceres. Men frem for alt kan du også nyde din investering i fantastiske steder. Et overordnet udgangspunkt er, at du efter fem års ejerskab kan opnå en kursgevinst, der overstiger alle de månedlige omkostninger, du har haft i ejerperioden.

Hvad adskiller Fivecation fra timeshare?

Forskellen er stor. I typisk “timeshare” tildeles og købes du bestemte uger, normalt kun på en bolig og normalt kun 1 uge. Der er en meget stor andel af ugeejere i timeshare, hvor selv selskaberne bag timeshare har stor indflydelse og profitsult. Du ejer ikke rigtig din ejendom i timeshare, og din frihed og dit “ejerskab” er meget begrænset i timeshare, mens både indsatsen og gebyrerne er meget høje.

Fivecations ejerskabsmodel er ikke “time share”. I Fivecations ejerskab er der kun de partnere, der køber og ejer 100% af de fire ejendomme. Omkostningerne deles ligeligt, gennemsigtigheden er 100 %, og der er ingen mellemmænd. Her står du som ejer direkte på skødet og bestemmer det meste selv. Ingen andre bestemmer, hvilke dage og uger du skal booke. Frihed. Fleksibilitet. Sikkerhed.

Bookingsystem

Hvordan fungerer bookingsystemet?

Fivecations bookingplatform er en garanti for et enkelt, fair og overskueligt ejerskabsliv.

Vi har udviklet et bookingsystem bestående af en automatiseret digital platform. Du foretager en reservation i systemet til den ønskede ejendom, og du vil modtage bekræftelse med det samme. Du har også 24 timer til at booke for eksempel en flyrejse eller spørge familie og venner, om bookingen er passende.

Der er plads til mange og fleksible ferier gennem bookingsystemet:

 • Du kan bruge de fire ejendomme op til hele 10 uger pr. kalenderår.
 • Du vælger selv, hvilken ejendom du vil besøge, og hvornår du vil gøre det, med mulighed for at booke op til 23 måneder ud i fremtiden.
 • Du vælger fleksibelt længden af dine ture, for eksempel 3,4,7,10,11,14 dage eller længere. Her vil du ikke være bundet til ugentlige bookinger, hvis dette ikke ønskes.
 • Som ejer vælger du omfanget af din udlandsferie for 42 eller 70 normale nætter, svarende til 6 eller 10 uger, før hvert år. Nogle år rejser du mere, nogle år rejser du mindre. Du vælger.
 • Der er 2 ankomst/afrejsedage om ugen, hvilket betyder gode muligheder for at finde gode flybilletter og afgange fra alle større nordiske og europæiske lufthavne.

Det skal være nemt at booke de feriedage, du ønsker, som er nøje gennemtænkt og har følgende baggrund:

 • Destinationerne er mulige at besøge året rundt, hvilket betyder god fordeling af udnyttelsen over året.
 • Der er ca. 35% plads i kalenderen, når tildelte dage bookes, dvs. ejendommene er ubrugte. Medejere, der er løbet tør for dage, kan booke disse perioder, hvis der er mindre end 7 dage til ankomst.
 • Strukturen er forskellig i hver ejerfamilie, nogle har præferencer for efterårs- og vinterbookinger, andre ønsker sommer, nogle ønsker korte ture og andre ønsker en blanding af alt.
 • Højsæsondage, såsom højsommer og påske, “koster” mere at bestille. Højsæsondage “koster” 2 dage pr. booket dag, mens normalsæsonen “koster” 1 dag pr. booket dag.

Alt i alt betyder disse parametre, at du med stor sandsynlighed kan booke dine drømmerejser på de ønskede datoer.

BYTTE:

Du bliver medejer af 4 ejendomme, men har adgang til 8 ejendomme.

Når du er medejer af Club Fivecation II, kan du bytte (Swappa) dage med vennerne i Club Fivecation I og selvfølgelig omvendt.

Muligvis har den anden forbindelse nogle guldklumper, som du ville elske at prøve.

Det hele håndteres helt automatisk. På din konto sender du anmodninger til Swish dage med den anden forening. Straks eller så snart din anmodning om ændring af dage er bekræftet af vennerne i den anden forening, reduceres din egen saldo, og du modtager i stedet en kredit for booking på den anden forenings ejendomme. Du vælger derefter tidspunktet, og hvilken ejendom du vil prøve.

Nogle af Fivecations nøgleord er variation og fleksibilitet!

Interessetilkendegivelse

  Oplev overnatningsstederne i Association III

  Nerja
  Spanien
  Provence
  Frankrig
  Algarve
  Portugal
  Italienske alper
  Italien

  Udtryk for interesse